DETOXIKACE ORGANISMU


29. 3. 2021

Naše tělo je uzpůsobeno k tomu, aby samo provádělo detoxikaci. Detoxikačními orgány jsou: kůže a sliznice, plíce, lymfatický systém, játra, střeva a ledviny. Díky době chemické, již naše tělo bohužel nezvládá detoxikaci samo. Proto je potřeba naše tělo v detoxikaci podpořit.

A co je to vlastně ta detoxikace organismu? Je to účinné odstranění toxických látek z organismu. A jaké látky naše tělo zatěžují? Jsou to jednak naše vlastní odpadní látky a bakteriální toxiny, dále chemikálie v potravinách, chemikálie ze vzduchu, chemikálie z kosmetiky a v neposlední řadě průmyslové chemikálie. Důsledky účinků všech shora vyjmenovaných toxických látek jsou jednak toxicita organismu, ať již akutní, nebo chronická (rtuť, kadmium, olovo....), dále karcinogenní účinek (způsobuje rakovinné bujení), mutagenní účinek (poškození spermií, či vajíček - mohou způsobovat genetické vady), teratogenní účinek (kdy dochází k mutaci buněk během prenatálního vývoje), dále nespecifické příznaky (jako bolesti hlavy....).

Bohužel většina "detoxikačních kúr" se zaměřuje pouze na jednu, či dvě detoxikační složky. Například na detoxikaci jater, nebo ledvin. Správná detoxikace by ale měla jít ruku v ruce s tím, že jednak omezíme kontakt s chemikáliemi (v kosmetice, pracích prostředcích, omezíme chemické látky pro pěstování....) a spolu s tím podpoříme naše tělo, aby si s chemikáliemi lépe poradilo jako celek.

Z mého pohledu je tedy lepší, co nejvíce omezit každonenní zanášení našeho organismu, což ovšem nemůžeme ovlivnit 100%. A protože dochází ke každodennímu zanášení organismu, je tedy lepší organismus také každý den čistit. Pro lepší pochopení si uveďme příklad v podobě našeho sporáku. Pokud budeme na sporáku každý den vařit, péci v troubě a po použití každý den hezky uklidíme, bude náš sporák vypadat i sloužit nám spoustu let bez problémů. Pokud ale zvolíme způsob údržby 2x ročně, jak asi bude náš sporák a trouba vypadat? 

1. Na pohled to nebude asi nic příjemného a odér z takového sporáku zřejmě také nebude úplně příjemný.

2. Na nánosech se nejspíš začnou usazovat různé bakterie, plísně a další potvůrky, které při vaření, či pečení mohou přecházet do naše jídla a škodit tak našemu zdraví.

3. Když se rozhodneme 2x za rok náš sporák a troubu uklidit, bude nám to při použití chemicky šetrných prostředů trvat dost dlouho, než se nám nánosy podaří odstranit, případně budeme muset použít agresivní chemii. Bude nás to stát spoustu času a energie.

Pokud tedy své tělo detoxikuji každý den, je to pro něj mnohem šetrnější, než když ho detoxikuji pouze 2x za rok, je to pro něj pak obrovská zátěž. Pokud své tělo denně detoxikuji, mohu ho ještě podpořit například Stravovacím restartem, o kterém se více dozvíte zde:  http://danielagalaskova.webinson.cz/blog/stravovaci-restart, který mé tělo ještě podpoří v ozdravném procesu, ale nebude to pro něj tak náročné, jako detoxikace pouze 2x ročně.

Spousta lidí také používá na detoxikaci různé byliny, což je super, ale bohužel už asi neví, že většina bylin pouze uvolní toxické látky v organismu, ale již je nedokáže bezpečně odvést z organismu ven. Takže například uvolní toxiny z jater, ale ty se pak mohou následně vstřebat ve střevech, takže se pouze přesunou v organismu z místa na místo a z těla se vyloučí pouze minimum. Proto je potřeba k bylinkám přidat ještě další složku, která na sebe toxiny naváže a bezpečně je odvede z těla ven. Takovým pomocníkem mohou být zelené potraviny v té nejvyšší kvalitě, více o nich najdete zde:http://danielagalaskova.webinson.cz/blog/zelena-strava. Pokud totiž zelené potraviny nejsou kvalitní, mohou naopak do organismu například těžké kovy, plísně, feoforbidy.... dodat. Takže to, co mělo našemu tělu pomoct, mu spíše ublíží.

Kvalitní zelené potraviny jsou pro tělo každodenní pomocí v podpoře důležitých detoxikačních procesů na úrovni buněk, tkání i orgánů. Toxiny jednak uvolní, ale také naváží na sebe a bezpečně odvedou z organismu ven. Kvalitní ječmen a chlorella jsou v detoxikaci šetrné a vhodné pro všechny životní a zdravotní situace. Bohužel, jako nic na světě, ani zelené potraviny nepasují úplně každému, to zda vyhovují právě vám zjistíte pouze tehdy, když si je vyzkoušíte. Ale pozor, je důležité odlišit, zda se jedná o očistnou fázi a nebo o to, že zelené potraviny někomu nesedí. Proto je v začátcích konzumace zelených potravin důležité být v kontaktu s vaším poradcem, který vás detoxikační fází rád provede, abyste měli ze zelených potravin ten správný užitek.