JAK VĚDOMĚ ZMĚNIT SVŮJ ŽIVOT


14. 6. 2024

KVANTOVÉ POLE

Kvantové pole je prostor, ve kterém se nachází úplně vše.

Země a vše co je na ní, ale i celý vesmír. Hlavní výplní kvantového pole jsou tzv. světelné částicefotony. Skládá se z nich úplně vše, na co jsme schopni pomyslet, a to včetně nás samých. Fotony reagují na lidské myšlenky a jsou jimi ovládány. V okamžiku, kdy na cokoliv pomyslíme, jsou naše myšlenky vysílány do kvantového pole. Vysílá je tam náš mozek a následně přes emoce také naše srdce. Energie, která z našeho srdce nese konkrétní myšlenku se nazývá kvantová vlna.

S kvantovými vlnami pracuje každý z nás a tím si tvoří svou vnější realitu. Pokud tedy začneme s kvantovými vlnami pracovat vědomě, začneme si vědomě vytvářet život, po jakém toužíme.

ČAKROVÝ SYSTÉM

snimek_obrazovky_2024-06-12_071641

Jedná se o sedm základních energetických center – čaker, které se nacházejí v těle člověka a jimiž proudí prána, tedy životní energie.

Tato centra „vyživují“, podporují a harmonizují celý náš tělesný systém. Každá ze sedmi čaker má své místo, svůj účel, je propojena s určitou částí našeho bytí.

Pokud je některá z našich čaker zablokovaná, nemůže naše energie volně proudit, což vytváří nerovnováhu a následně vede k fyzickým, emocionálním, či duševním problémům.

Harmonizací čakrového systému dokážeme navrátit do našeho organismu rovnováhu a podstatným způsobem zlepšit jeho funkci a také si začneme přitahovat to, po čem toužíme.

Každá čakra má svou barvu, esenci a také svou frekvenci, kterou jí můžeme podpořit, vyladit.

Postupně si jednotlivé čakry představíme trochu podrobněji.

 

1. KOŘENOVÁ ČAKRA – Múladhára

1.cakra

Tato čakra je základem. Vyživuje celý energetický systém. Zároveň propojuje s matkou Zemí všechny naše energie a „uzemňuje nás“.

Je umístěna v oblasti kostrče. Protože jsou na ni vázány naše vzpomínky z rodiny a dětství, má na ni nějakou blokádu prakticky každý z nás. Podle pohledu alternativní medicíny si neseme na této čakře dědictví zátěže našich předků, které se kupí z generace na generaci a vytváří nevědomé vzorce v našem těle, které pak na podvědomé úrovni ovlivňují náš život. Kořenová čakra reprezentuje naši osobní prezentaci, schopnost transformace a růstu. Otevřená kořenová čakra znamená, že máme dostatečný fyzický prostor, jsme respektováni a jsme spokojení se svým fyzickým tělem, stojíme si za svým přesvědčením a hodnotami, které vyznáváme a je nám vlastní sebevědomí. Pokud strach, nebo vina blokují naši 1.čakru, může se to projevit nízkým tlakem, problémy s krevním oběhem, s.e.x.u.á.l.n.í dysfunkcí, depresemi, úzkostí, frustrací, pesimismem, či „černobílým“ viděním světa, také naše finance nerostou. Lidé s problémovou kořenovou čakrou jsou tvrdohlaví a nechtějí si rozšiřovat obzory.

BARVA PRO VYLADĚNÍ: ČERVENÁ

FREKVENCE PRO VYLADĚNÍ: 396Hz – tón UT – osvobození viny a strachu

Používá se jako prostředek pro realizaci cílů. Dokáže očistit a odstranit pocit viny, který často představuje jednu ze základních překážek (obranný mechanismus podvědomí) k realizaci cíle a umožňuje dosáhnout jej co možná nejpříjemnější cestou. Rovněž tato frekvence může být použita jako prostředek uzemnění, probuzení, vystřízlivění a návratu k realitě.

OLEJE PRO VYLADĚNÍ: santal, myrha, kadidlo

 PROHLÁŠENÍ: „JÁ JSEM“

 

2. SAKRÁLNÍ ČAKRA – Svádhišthána

2.cakra

Tato čakra je domovem naší tvořivé síly, zdrojem potěšení a radosti. Pochází odtud kreativní a s.e.x.u.á.l.n.í energie. Díky ní si můžeme užívat svůj život tady na Zemi. Umožňuje nám vyjadřovat se skrze pocity, myšlenky a následné činy. Tato čakra je také centrem původních, „nefiltrovaných“ emocí. Nachází se v oblasti pod pupíkem.

Nedostatek úsměvu a štěstí blokuje naši 2.čakru, což se může projevit tak, že ztrácíme sebekontrolu, máme nedobré myšlenky vůči sobě, svému vzhledu, nejsme spokojení se svým tělem, můžeme být dobře manipulováni druhými, stáváme se bezmocnými a otroky svých strachů, upadáme do depresí, nevěříme si a zhoršuje se náš pracovní výkon. Máme sklony k sebedestrukci a apatii, emočnímu zmatku, nedokážeme dobře komunikovat, vznikají tvůrčí bloky. Objevují se s.e.x.u.á.l.n.í poruchy, u žen neplodnost a problémová menstruace, u mužů erektivní dysfunkce.

BARVA PRO VYLADĚNÍ: ORANŽOVÁ

FREKVENCE PRO VYLADĚNÍ: 417Hz – tón RE – usnadnění změn a podpora

Tón RE čistí traumatické zážitky a vymazává destruktivní vlivy minulých událostí. Může být použit k čištění omezujících dojmů, které jsou brzdou životních změn a dosažení cílů. Tato frekvence povzbuzuje tělesné buňky, pomáhá využívat tvůrčí potenciál.

OLEJE PRO VYLADĚNÍ: bergamot, pomeranč, ylang-ylang, jasmín, geránium

PROHLÁŠENÍ: „JÁ CÍTÍM“

 

3. SOLAR PLEXUS ČAKRA – Manipura

3.cakra

Zde se formuje osobnost, rodí se přesvědčení. V této čakře se skrývá naše osobní moc. Manipura řídí sebedůvěru a sebe-vědomí. Je zdrojem naší osobní transformace. Nachází se v oblasti žaludku.

Zablokovaná třetí čakra způsobuje pasivitu nebo nerozhodnost, nesmělost, neschopnost dosáhnout vytyčených cílů, malou sebeúctu, strach z odmítnutí, citlivost na kritiku, zkreslené sebevnímání. S nevyváženou Manipurou souvisí také poruchy příjmu potravy a metabolismu.

BARVA PRO VYLADĚNÍ: ŽLUTÁ

FREKVENCE PRO VYLADĚNÍ: 528Hz – tón MI – transformace a zázraky, oprava DNA

Díky této frekvenci se naše DNA opravuje do své původní podoby, čímž podporuje léčení, nárust životní energie, projasnění mysli, vědomí, probouzí v nás kreativitu, přináší hluboký pocit vnitřního míru a lásky v srdci. Tón MI také otevírá člověka hlubokým duchovním zkušenostem a duchovnímu osvícení.

OLEJE PRO VYLADĚNÍ: tymián, rozmarýn, oregano

PROHLÁŠENÍ: „JÁ TVOŘÍM“

 

4. SRDEČNÍ ČAKRA – Anáhata

4.cakra

Tato čakra je centrem opravdové, čisté a bezpodmínečné lásky. Zahrnuje lásku k druhým i lásku k sobě. Propojuje fyzické a duchovní aspekty našeho života. Propojuje duchovní svět s tím fyzickým, skrze lásku a soucit. Tato čakra dokáže zářit do ohromné dálky a je velice léčivá. Pokud nenávist blokuje 4.čakru, pak ve svém životě nemůžeme ani dávat, ani přijímat lásku. Nachází se v oblasti hrudní kosti.

To se může projevit onemocněním plic, kardiovaskulárního systému, nedostatečnou funkcí imunitního, lymfatického, či oběhového systému, cukrovkou, bolestmi ramen a svalů v horní části těla, problémy s prsty a zápěstím, svalovými křečemi, tlaky na hrudi, vředy. Může se projevit také rakovinou prsu, infarktem myokardu, nespavostí, chronickou únavou, problémy s pletí. Emocionální nerovnováha se projevuje jako sobectví, nebo nedostatek soucitu, záchvaty paniky, úzkosti, deprese. Duševní problémy vězí v přílišné kritičnosti vůči sobě i ostatním, odsuzování a perfekcionismu. Může se projevovat také závislostmi, nebo sebepoškozováním.

BARVA PRO VYLADĚNÍ: ZELENÁ

FREKVENCE PRO VYLADĚNÍ: 639Hz – tón FA – soudržnost a vztahy, propojení a láska

Tato frekvence dodává stabilitu v mezilidských vztazích. Je možné ji použít pro řešení jakýchkoliv problémů v tomto odvětví (v rodině, mezi partnery, přáteli), nebo při sociálních problémech. Ve spojení s buněčnými procesy se tón FA používá k podpoře buněk pro komunikaci s okolím. Tato frekvence zvyšuje komunikaci, porozumění, toleranci a lásku. Může být také použita pro komunikaci s paralelními světy, nebo duchovními sférami.

OLEJE PRO VYLADĚNÍ: růže, neroli, meduňka

PROHLÁŠENÍ: „JÁ MILUJI“

 

5. KRČNÍ ČAKRA – Višuddha

5.cakra

V této čakře sídlí zdroj našeho životního úkolu, našeho poslání. Je to čakra komunikace. Souvisí s ní umění vyjádřit svou kreativitu, promítnout své nápady do reality (proto úzce souvisí s druhou, sakrální čakrou), ale také umění naslouchat. Pokud neříkáme, jak se cítíme, blokujeme si tím 5.čakru a naše slova nikdy nebudou vyslechnuta. Nachází se v oblasti krku.

Zablokovaná krční čakra se většinou projevuje problémy v komunikaci, buď problémy s vyjadřováním, koktání, strach z komunikace před více lidmi, nebo naopak nadměrným, nebo příliš rychlým mluvením, bolestmi krku, onemocněním štítné žlázy, dutiny ústní, nosních dutin, kožní problémy v obličeji a další. Lidé se zablokovanou krční čakrou nedokáží odpočívat.

BARVA PRO VYLADĚNÍ: SVĚTLE MODRÁ

FREKVENCE PRO VYLADĚNÍ: 741Hz – tón SOL – čistota, stabilita, probuzení intuice

Tato frekvence čistí buňky od toxinů a různých druhů elektromagnetického záření a znečištění. Člověka vede ke zdravějšímu životnímu stylu, jídelníček směřuje ke zdravějším potravinám a celkově k lepšímu způsobu stravování. Lze jej aplikovat k odstranění bakteriálních a houbových infekcí. Také nás tato frekvence vede k čistotě, stabilitě a duchovnu v životě.

OLEJE PRO VYLADĚNÍ: kadidlo, geránium, jasmín, levandule

PROHLÁŠENÍ: „JÁ MLUVÍM“

 

6. ČAKRA TŘETÍHO OKA – Ádžňá

 

6.cakra

Skrze třetí oko vlastně vnímáme svět, je to místo, které ovlivňuje, jak si vykládáme obrázky, situace a bytosti, které vidíme. Tenhle náš pohled potom ovlivňuje veškeré naše emoce a pocity. Třetí oko je spojeno s intuicí, moudrostí, s čistým bytím. Pomáhá nám činit dobrá rozhodnutí, je to náš vnitřní zrak, šestý smysl. Také pomáhá k lepšímu a reálnějšímu prožitku při vizualizacích. Pokud se zaměřujeme pouze na negativní aspekty života, blokujeme si tím 6.čakru, náš dar vidění, vnímání a intuice nebude aktivní. S otevřenou Ádžňou můžeme dosahovat prorockých snů a vizí. Nachází se v oblasti mezi obočím.

Problémy s třetím okem jsou spojeny s poruchami vyššího vnímání vnitřního uvědomění, sebereflexe i intuice. Je-li Ádžňá zavřena, objevují se neurologické poruchy, poruchy učení, mozkové nádory, mrtvice, záchvaty, problémy s koordinací nebo rovnováhou, problémy s očima nebo zrakem jako takovým. Rozostřené vidění, slepota, hluchota, infekce očí a uší, spinální abnormality, bolesti hlavy, tlak v hlavě, migrény. Ztráta nebo oslabení čichu, hormonální dysfunkce, změny nálady, duševní onemocnění, psychologické problémy, derealizace, depersonalizace, přílišná citlivost, spánkové poruchy, noční můry, paralýza, psychické vyčerpání, extrémní zmatek, psychotické chování.

BARVA PRO VYLADĚNÍ: INDIGOVÁ

FREKVENCE PRO VYLADĚNÍ: 852Hz – tón LA – prohloubení intuice, návrat k duchu a Jednotě

Frekvence LA je přímo napojena na princip světla, jakožto nejvyšší formu bioenergie. Používá se ke komunikaci s Univerzem, navození theta hladiny při meditacích, dále k práci s podvědomím a vnitřnímu otevření se duchovním prožitkům. Co se týče buněčných procesů, tento tón umožňuje buňkám transformovat se na vyšší úroveň.

OLEJE PRO VYLADĚNÍ: vavřín, jasmín, meduňka

PROHLÁŠENÍ: „JÁ VIDÍM“

   

 

7. KORUNNÍ ČAKRA – Sahasrára 

 

7.cakra

Tato čakra je zdrojem osvícení. Spojuje nás se vším, co kdy bylo, je a bude. Se všemi bytostmi, s matkou Zemí, s energií, která vytváří vše ve vesmíru. Je to čistá Přítomnost. Osvobodí nás od omezujících vzorců. Přináší vyšší stavy vědomí, moudrost, blaženost. Nedostatek všímavosti a meditací blokuje naši 7.čakru a náš život je v chaosu. Nachází se na temeni hlavy.

Pokud je korunní čakra zavřená, necítíme zájem o naší vlastní duchovnost, ani o druhé. Můžeme mít málo energie, cítit se depresivně a izolovaně, pohlcují nás úzkosti a obavy, pociťujeme duchovní krizi. Jsme zapomnětliví. Vyskytují se nervové křeče. Když je energie temenní čakry zablokovaná, objevují se psychózy, přílišný materialismus, sklony k dominanci, nepružné myšlení, neochota se učit novým věcem, útoky na duchovní život ostatních, kognitivní poruchy a postižení nervového systému. U dětí lze pozorovat problémy s učením, pomalost, neschopnost objektivně reagovat, zmatek či frustrace.

BARVA PRO VYLADĚNÍ: FIALOVÁ

FREKVENCE PRO VYLADĚNÍ: 963Hznávrat k Jednotě

Touto frekvencí lze aktivovat a pročistit epifýzu a mistrovskou buňku a odstranit zbytečné programy a neužitečná přesvědčení. Spojuje nás se Světlem, Duchem a umožňuje návrat k Jednotě. Skrze tuto frekvenci pracujeme s epifýzou, malou žlázou ve středu mozku, která propojuje fyzický a duchovní svět. Pokud je probuzená, člověk dokáže vidět přes čas a prostor, navyšuje svoji frekvenci a přibližuje se k vyššímu vědomí. Právě v epifýze se nachází mistrovská buňka – jsou zde uloženy programy získané na genetické úrovni od našich předků (zabudovaná genetická paměť). Pomocí práce s touto frekvencí lze epifýzu aktivovat a pročistit.

OLEJE PRO VYLADĚNÍ: kadidlo, santalové dřevo, růže

PROHLÁŠENÍ: „JÁ CHÁPU“