STRAVOVACÍ RESTART


29. 12. 2020

Unikátní projekt Stravovací restart dovezly až k nám domů, do Čech, dvě úžasné a inspirativní ženy Mgr. Lenka Svobodová a Ing. Zita Viková z Optimum Health Institutu v San Diegu v Kalifornii a to na základě své osobní zkušenosti, kdy společně s celou partou Green Ways poradců v červnu 2019 absolvovali týden Stravovacího restartu právě ve zmíněném OHI.  

Klasický program v tomto OHI je koncipován jako 21 denní holistický léčebný program. Jezdí tam lidé ze všech koutů USA, kromě jiného i lidé, kterým klasická medicína již nedokáže pomoci a tudíž je lékaři odsoudili k smrti. Tito lidé jezdí do OHI a hledají zde naději na záchranu svého života. A velké množství z nich zde svou záchranu také nalezne. Ale nejsou to jen lidé těžce nemocní, nýbrž i lidé, kteří chtějí své tělo vitalizovat, ozdravit, omladit. I když ho tyto dvě dámy v USA absolvovaly pouze jeden týden, i tak na sobě pocítily jeho silný účinek.

Po příjezdu zpět do Česka tyto dvě ženy přemýšlely, co by dělaly, kdyby opravdu vážně onemocněly, zda by vzaly všechny své úspory a odletěly zpět do OHI? A tehdy vznikla myšlenka kamenného institutu zdraví tady u nás, v Česku. Jenže takový projekt stojí hodně peněz, v USA je to za jeden týden v přepočtu okolo 35.000,-Kč a také počet lidí, kteří mohou v jednu dobu program absolvovat je velice omezen.

Proto vznikla myšlenka virtuálního institutu, kde se podpůrnou platformou pro Stravovací restart stává vždy nově vytvořená facebooková skupina. V té je počet lidí, kteří se programu účastní v podstatě neomezený, navíc ho každý člen skupiny absolvuje v pohodlí domova, zato s podporou svého průvodce, který ho do programu přidal a s výraznou každodenní inspirací a podporou zmiňované skupiny. Protože jak je známo, dobré věci se dají žít pouze v dobré partě a ta je vždy nedílnou součástí každého takového Stravovacího restartu.

Základem programu je tedy syrová raw strava a dále pak zelené a barevné potraviny Green Ways. A hlavně vyřazení masa, mléčných produktů, lepku, cukru a drog jako je káva, alkohol atd.. Ve skupině se objevují inspirativní pokrmy, včetně fotografií a receptů. Také každý z účastníků programu může přispívat svými fotkami, recepty, videi. Nikdo z přítomných není nikdy na nic sám, v případě potřeby se každému dostane rady, či povzbuzení.

Součástí programu jsou také výplachy střev a následné ječmenné implanty, které velmi dobře opečují náš mikrobiom. Z těch má na počátku strach snad každý účastník. Nic ale není povinné, vše je na dobrovolnosti každého jedince. Takže způsob stravování i délka programu je pro každého účastníka čistě na jeho uvážení. V podstatě jakákoliv změna ve stravování se počítá.

Nejedná se prioritně o redukční program, nýbrž o program ozdravující, vitalizační a omlazující. To že většina lidí v programu redukuje i svou váhu a zejména objem, je jen příjemným bonusem. Jde tedy především o ozdravení organismu, odkyselení, posílení imunity, psychiky, pořešení chronických zánětů v těle, nebo se člověk stejně, jako Mgr. Lenka Svobodová, může díky Stravovacímu restartu zbavit například prekancerózního stavu děložního čípku. 

Jsou také lidé, kteří si prvním Stravovacím restartem projdou takzvaně na kukačku, jsou tedy ve skupině přítomní, ale pouze pozorují dění ve skupině a nechávají se inspirovat ostatními. Takto jsem svůj první Stravovací restart absolvovala i já a to nadšení a inspirace ve skupině pro mě byly natolik silné, že jsem se do následujícího Stravovacího restartu vrhla naprosto po hlavě a byla z výsledků tak nadšená, že už se těším na další Stravovací restart, který začíná již 4.1.2021.

Ing. Zita Viková o sobě říká: "Jsem úplně normální člověk, všežravec, miluji dobrou kávu, dobré víno a dopřávám si veškeré dobroty, které současný svět nabízí. Ale zároveň vnímám, že pokud jsem ve Stravovacím restartu, moje tělo jede na úplně jiné energii, je to pro mě jako elixír mládí, cítím se jako holka, cítím se nevyčerpatelná, vitální, zažívám tu nejlepší verzi sama sebe. Je to velmi lákavé, proto do toho vstupuji znovu a znovu a moc si přeji, aby to s námi zažívali i další lidé. Když to jednou zažijete, nedá se to nepřenášet dál."