ZELENÁ STRAVA


26. 2. 2021

Lidé umírají na stovky nemocí, zatímco zvířata krmená zelenou stravou, např. krávy, koně, sloni, trpí jenom asi 10 základními typy onemocnění. Zkuste je ale krmit syntetickými polotovary či sladkostmi.....

Tráva je základem potravinového řetězce na souši a má zázračnou sílu. Napadne vás při pohledu na divokého koně či bojovného býka, že jejich stakilová vzepjatá těla vděčí za svoji energii, sílu a vytrvalost obyčejné trávě?

Každá buňka v těle buduje sebe sama z materiálů, které jí dáme k dispozici. Buňka moc dobře ví, co potřebuje k funkční výstavbě a záleží pouze na nás, zda jí dodáme kvalitní materiál.

Takovým kvalitním materiálem může být například lisovaný travní nápoj, je obrovským vyváženým zdrojem vitamínů, minerálů a stopových prvků, což znamená že se jedná o vynikající "iontový" nápoj, který dodá tělu důležité látky. Díky alkalickému působení podporuje acidobazickou rovnováhu organismu a pomáhá odstraňovat překyselení krve a celého organismu. Povzbuzuje přirozenou obranyschopnost těla, tedy zvyšuje přirozenou imunitu. Zbavuje organismus toxických látek, to znamená, že tělo detoxikuje. Je dokonale vstřebatelný. Vysoký obsah chlorofylu a železa podporuje přirozenou krvetvorbu a zvyšuje přenos kyslíku krví. Obsahuje velké množství aktivních enzymů, které výrazně podporují buněčný metabolismus. Antioxidanty chrání kardiovaskulární systém a následně celý organismus. Dostatečné množství antioxidantů v organismu brání přehnané imunitní odpovědi organismu na infekci, tzv. "cytokinové bouři".

Chlorella pyrenoidosa - jednobuněčná řasa je nejjednodušší formou života, na které závisí formy vyšší a složitější. Vděčíme jí za život podporující zázrak - za fotosyntézu. Díky tomuto jevu proměňuje chlorella pomocí světla látky pro život nepoužitelné, na látky životem využitelné. Chlorella a další řasy jsou předpokladem a základem celého vyššího potravního i životního řetězce.

Chlorella není "směs" látek, ale živý organismus. Je to TVOR, a to neobyčejně tvůrčí. Dr. M. Lacina nazývá chlorellu "vlakem plným prospěšných látek". Tak jak vnáší lad a řád do tělesných systémů, tak vnáší i dobrou náladu do našich duší. Každý předmět vyzařuje určitou energii - auru. Každá látka v sobě skrývá i psychickou energii. A to je právě ta její, pro náš organismus srozumitelná schopnost předat nám i duševní poselství. Pozitivní kmity energetických částic řasy rezonují se stejně naladěnými částicemi v nás a toto souznění dokáže amplitudu oscilací výrazně zvýšit. My sami si to ani neuvědomíme, jen je nám prostě fajn a máme dobrou náladu.

Je ovšem velký rozdíl mezi chlorellami a ječmeny různých značek na našem trhu. I když se na obalech výrobků udává, že se jedná o čistou chlorellu pyrenoidosu, ne vždy je to pravda, některé produkty jsou totiž nastavovány spirulinou, která nemá takové benefity jako chlorella pyrenoidosa. Dále pak většinou obsahují pojiva, plniva, protispékavé látky, atd., tedy zbytečný balast. A my se chceme pomocí chlorelly balastu zbavit, takže nevidím moc logiku v tom, že si koupím nekvalitní chlorellu, snažím se svůj organismus detoxikovat, ale zároveň s chlorellou si do organismu dodávám balast, kterého se chci zbavit. Možná to někomu logiku dává, mně však ne. Navíc nekontrolované chlorelly mohou také obsahovat plísně, nebo velké množství feoforbidů. Proto nedoporučuji kupovat produkty, které množství feoforbidů neuvádějí. Chlorella kromě chlorofylu vždy obsahuje feoforbidy, tj. derivát chlorofylu. Ten může ve velkém množství alergizovat, konkrétně zvyšovat fotosenzitivitu - citlivost na světlo. Navíc naše tělo nedokáže samo narušit buněčnou stěnu chlorelly, proto je třeba buněčnou stěnu lehce narušit, aby si náš organismus mohl vzít cenné látky uložené uvnitř každé buňky. Když to shrnu, tak obyčejný člověk, bez možnosti laboratorního testování jen ztěží může na první pohled poznat, zda jde o produkt kvalitní, či ne.

U ječmene je velmi důležité, zda jde o lisovaný travní nápoj, nebo nápoj z drcené trávy. A jaký je rozdíl mezi lisovaným travním nápojem a nápojem z drcené trávy? Velice zásadní. Nápoj z drcené trávy, tedy většina ječmenů na našem trhu obsahuje nebezpečnou travní vlákninu, citlivé střevo totiž může poměrně ostrá travní vláknina dráždit, navíc takový ječmen není 100% vstřebatelný, narozdíl od lisovaného travního nápoje, který je 100% vstřebatelný a také pro střevo bezpečný. A vzhledem k tomu, že ječmen se používá kromě prevence, právě zejména při řešení problémů s trávením, měla by být jeho bezpečnost na prvním místě, při výběru produktu. Také teplota sušení ječmenné šťávy je velice zásadní pro následnou kvalitu, při vysokých teplotách sušení se totiž znehodnocují důležité látky, jako například enzymy. ječmene tedy i laik může lehce poznat, zda se jedná o ječmen "živý", tedy kvalitní, či ne. Stačí provést test "živosti". Ten spočívá v tom, že zalijeme ječmenný prášek horkou vodou a pozorujeme reakci. "Živá", dosposud tepelně nezpracovaná bílkovina se shlukne a vytvoří na hladině vysrážený povlak, který se dál nerozpouští. To je důkaz "živosti", neboť se tak chová bílkovina, která neprošla tepelně znehodnocujícím procesem.

 20210225_090712_1

Svou roli samozřejmě hraje také organické pěstování, tj. zásadně bez použití pesticidů a herbicidů. A toto vše se logicky, nutně musí projevit i na ceně prodávaného produktu. Za mě tedy na našem trhu jednoznačně nejkvalitnější a nejbezpečnější jsou produkty firmy GREEN WAYS. Jednak splňují vše shora uvedené, takže jsou kvalitní, čisté, bezpečné a navíc každá jednotlivá sklizeň je podrobována přísným nezávislým laboratorním testům, takže do prodeje jdou pouze 100% kvalitní produkty. Navíc firma byla až do loňského roku, tedy 19 let na našem trhu pouze s těmito dvěma produkty. Takže je logické, že kdyby to nebyly produkty kvalitní, nikdy by se na trhu tak dlouho udržet nemohla. Od loňského roku přidala firma do svého portfólia tzv. barevné potraviny, tedy šťávu z červené řepy, mrkve, borůvky a brusinky.

Pokud tedy shrnu hlavní účinky chlorelly a ječmene Green Ways, tělo:

- Vyčistí od zbytečného balastu, tedy prvků, které máme každý ve svém těle a které tam už nemají co dělat. Zdrojem tohoto balastu jsou většinou potraviny, jichž konzumujeme příliš mnoho a které se ukládají v podobě tuků, kouř a spaliny z továren, automobilů, cigaret, aerosolů obsažených v deodorantech, výrobcích pro domácnost, lacích, pesticidech....jejichž vdechování se jen těžko vyhneme. To vše se ukládá v našich tělech a my ani přesně nevíme kde a na jak dlouho. Víme, že přítomnost balastu jako například dehtu vytváří příznivou půdu pro vznik rakoviny. To znamená, že zelené potraviny provedou celkovou detoxikaci organismu.

- Odkyselí, protože v překyseleném organismu se mnohem lépe množí bakterie, viry, plísně, ale také rakovinné buňky.

- Nasytí, to znamená že dodají tělu veškeré potřebné mikronutrienty, které tělo potřebuje, aby správně fungovalo.

- Opečují mikrobiom, tím posílí jednak naši imunitu, ale také naši psychiku, neboť až 90% serotoninu, tedy "hormonu štěstí" se tvoří právě ve střevech. 

- Vyrovnávají hormonální hladiny v těle, tím dochází nejen k úpravě trávicích procesů, ale i ostatních funkcí v těle.

Síla přírody spočívá v její bezprostřednosti, upřímnosti, spravedlnosti a vyváženosti. Proto já osobně fandím těmto přírodním produktům, do jejichž složení člověk nijak nezasahuje, narozdíl od jiných produktů, které jsou sice třeba na přírodní bázi, ale již jsou člověkem upravovány a tedy jim chybí ta základní ingredience a tou je SYNERGIE. Tu dle mého názoru dokáže zajistit pouze příroda, nikoli člověk.

Mnozí lidé mi oponují tím, že jedí zeleninu a ovoce a tudíž nic, jako zelené potraviny nepotřebují. Samozřejmě, že kvalitní bio zelenina a ovoce mají stejný účinek na náš organismus, jako zelené potraviny, o tom žádná. Vnímám tu ale hned několik zásadních problémů. První je ten, že dnes sehnat kvalitní, bio zeleninu, která by obsahovala stejné množství nutričních látek, jako denní dávka zelených potravin je prakticky nemožné, protože nutriční hodnota dnešního i bio ovoce a zeleniny je velice nízká. Zabývají se tím i různé studie, které je možné dohledat na internetu. Druhý problém vidím v tom, že nemáme možnost laboratorního testování, tak ani nezjistíme, kolik čeho bychom museli sníst, aby se to vyrovnalo denní dávce zelených potravin. Třetí problém vnímám v tom, že i kdybychom nakrásně sehnali opravdu kvalitní, bio ovoce a zeleninu, bylo by to velice finančně nákladné a hlavně bychom takové množství ani nezvládli za den sníst, protože by nám to nedovolilo vysoké množství vlákniny, obsažené právě v ovoci a zelenině. Takže jak to vnímám já, zelené potraviny GW mi zajišťují nutriční klid, protože mám jistotu, že mé tělo dostává každý den kvalitní a bio nutriční látky v dostatečném množství, pro jeho správné fungování. 

Bohužel, jako nic na světě, ani zelené potraviny nepasují úplně každému, to zda vyhovují právě vám zjistíte pouze tehdy, když si je vyzkoušíte. Ale pozor, je důležité odlišit, zda se jedná o očistnou fázi a nebo o to, že zelené potraviny někomu nesedí. Proto je v začátcích konzumace zelených potravin důležité být v kontaktu s vaším poradcem, který vás detoxikační fází rád provede, abyste měli ze zelených potravin ten správný užitek.