PROJEKT SRDCE


28. 9. 2020

PLANETA NENÍ NA JEDNO POUŽITÍ.

Za sto let nebude důležité, jak velký jsme měli dům, kolik peněz jsme měli na kontě, ale co jsme udělali pro svoje děti a příští generace....

Budoucnost našich dětí, závisí na našich moudrých rozhodnutích. V srdci každého z nás je jedna velká touha - mít zdravé děti. V srdcích našich dětí je stejně silná touha.

 

 

"Naši planetu jsme nezdědili po svých předcích, ale půjčili jsme si ji od svých dětí." 

planetu_jsme_nezdedili_1

Toto je filozofie firmy Missiva a zároveň její ochranná značka. Důvodem vzniku této značky je vyjádření nesouhlasu s novelizací směrnice EVROPSKÉ KOMISE 2011/264/EU pro udělování známky Ekologicky šetrný výrobek , která má nová, silně zmírněná kritéria a umožňuje, aby výrobek se značkou Ekologicky šetrný obsahoval až 24,99% látky označené podle Chemického zákona jako VYSOCE TOXICKÝ pro vodní organismy!!!!!

Společnost Missiva je rodinná firma, kterou založili v roce 1994 manželé Miloslav a Ivana Špeldovy a zabývá se výrobou, distribucí a prodejem produktů každodenní potřeby a spotřeby, přátelských k lidem a k přírodě. Jejich symbolem je PROJEKT SRDCE.

Cílem PROJEKTU SRDCE je naučit co nejvíce rodin:

1. uklízet a prát biologicky snadno rozložitelnými přípravky.

2. ošetřovat svoje tělo přípravky vyrobenými na přírodní bázi.

3. upevňovat svoje zdraví přírodními potravinovými doplňky a produkty s bylinnými výtažky.

 

MÁME MOŽNOST VOLBY

Přípravky, kterými myjeme nádobí, udržujeme v čistotě sociální zařízení, pereme naše prádlo a myjeme i naše vlasy a tělo, jsou většinu dne v kontaktu s naší pokožkou. Následně to, co odtéká z naší domácnosti, více či méně škodí přírodě, tedy i lidskému zdraví. Stojí za zmínku, jak je důležité umět si vybrat opravdu to nejlepší!

Když vypereme v běžném pracím přípravku, obsahujícím buď fosfáty nebo zeolity a nějaká ta balastní plnidla, vymácháme a usušíme, je vlákno, díky zbytkům pracího prášku, tak tvrdé, že je nutné přidat do máchací lázně další chemikálii, zvanou aviváž, která vlákno obalí a zjemní. Tyto chemické látky, spolu s oblečením, nosíme na těle celý den a noc. V okamžiku, když se naše tělo zapotí, vyplavují se tyto škodlivé látky do pokožky a způsobují různá kožní onemocnění. Další agresivní složkou ošetříme topné těleso pračky.

PRACÍ PROGRAM PERMON

Neobsahuje žádné fosfáty ani zeolity. Pere při nízkých teplotách. V prádle po vyprání a vymáchání nezůstávají žádné složky, které by se mohly následně vstřebávat do pokožky a způsobovat kožní ekzémy a alergie. Mnoha dětem pomohl, protože byla odstraněna příčina vzniku jejich problémů.

Po použití se PERMON odbourává v přírodním prostředí během několika hodin až dnů, oproti desítkám let u agresivní chemie.

MYCÍ PROGRAM CELESTÝNA

Na rozdíl od běžného mycího přípravku na nádobí, který je derivátem ropy, je CELESTÝNA derivát kokosových ořechů. Má příjemnou vůni, dobře rozpouští mastnotu a to i ve studené vodě, nádobí je pěkně lesklé a vodu po umytí nádobí můžeme klidně vylít na kompost, kde se během tří dnů zcela odbourá, takže neškodí přírodě. Nádobí krásně odmastí, ale ruce neodmašťuje, takže nejsou po mytí vysušené a popraskané.

MYCÍ PŘÍPRAVEK NA SANITÁRNÍ ZAŘÍZENÍ MEDIUM

Přípravek na bázi kyseliny citrónové odstraňující rez a vodní kámen. Narozdíl od přípravků s podobným účinkem nezapáchá, ale krásně voní a je opravdu velice účinný.

Navíc se jedná o koncentráty, které si doma zředíme vodou a tudíž z jedné 0,5l láhve naředíme jedenáct 0,5l lahví. A to je podle mě tedy hodně šetrné k přírodě. A navíc originální láhev je zároveň lahví ředící, takže i ta najde využití a nemusí být vyhozena.

A takto bych mohla pokračovat i s ostatními produkty, ale to není cílem tohoto článku. Cílem bylo seznámit vás s úžasným projektem, který mi dává opravdový smysl, zamyslet se nad tím, jak se každý z nás chová zodpovědně vůči sobě, svým dětem a přírodě. Já osobně jsem hrdá, že jsem součástí tohoto projektu a mohu přispět k ozdravení naší planety.