JAK SI PORADIT SE ZÁNĚTEM PANKREASU


5. 2. 2021

Pankreas, neboli slinivka břišní je tzv. podvojná žláza, plní totiž dvě funkce. Je to žláza jednak s vnější sekrecí, to znamená že většina její tkáně tvoří trávicí enzymy a potom také žláza s vnitřní sekrecí, tu tvoří tzv. Langerhansovy ostrůvky, které produkují hormony, zejména inzulín a glukagon, ty jsou nezbytné k přenosu glukózy do jednotlivých buněk v těle.

Nejčastějším onemocněním slinivky břišní bývá zánět, ať již akutní, nebo chronický. Mezi možné příčiny patří zejména nadměrné pití alkoholu a kouření, onemocnění žlučových cest, zejména žlučové kameny, které mohou blokovat žlučový vývod a spousta dalších.

Co se týká léčby zánětů slinivky břišní, tak pokud pominu odstranění psychické příčiny, tak fyzická léčba, které si chci nyní věnovat, spočívá zejména v tom, že tělo:

- Vyčistíme od zbytečného balastu, tedy prvků, které máme každý ve svém těle a které tam už nemají co dělat. Zdrojem tohoto balastu jsou většinou potraviny, jichž konzumujeme příliš mnoho a které se ukládají v podobě tuků, kouř a spaliny z továren, automobilů, cigaret, aerosolů obsažených v deodorantech, výrobcích pro domácnost, lacích, pesticidech....jejichž vdechování se jen těžko vyhneme. To vše se ukládá v našich tělech a my ani přesně nevíme kde a na jak dlouho. Víme, že přítomnost balastu jako například dehtu vytváří příznovou půdu pro vznik rakoviny. To znamená celková detoxikace organismu, která by měla být zvláště u zánětů trávicího traktu velice pozvolná.

- Odkyselíme, protože v překyseleném organismu se mnohem lépe množí bakterie, viry, plísně, ale také rakovinné buňky.

- Nasytíme, to znamená že dodáme tělu veškeré potřebné mikronutrienty, které tělo potřebuje, aby správně fungovalo.

- Opečujeme mikrobiom, tím posílíme jednak svou imunitu a také svou psychiku, neboť až 80% Serotoninu, tedy "hormonu štěstí" se tvoří právě ve střevech. 

- Vyrovnáme hormonální hladiny v těle, tím dojde nejen k úpravě trávicích procesů, ale i ostatních funkcí v těle.

Pokud toto vše uděláme, dáme svému tělu ty nejlepší podmínky pro to, aby mohlo zahájit samoléčící proces. Nemoci totiž vznikají hlavně tím, že tělu dlouhodobě nedodáváme to co potřebuje, k tomu aby mohlo správně fungovat. Jako neefektivní vnímám hlavně zaměření se při léčbě na samotný pankreas a pomíjení zbytku organismu. 

Způsobů, jak tělo vyčistit, odkyselit, nasytit, opečovat mikrobiom, vyrovnat hormonální hladiny je určitě hodně. Většinou ale na každý z těchto procesů je potřeba něco jiného. Existují ale dvě zelené potraviny, které toto vše dokáží najednou. Jedná se zelené potraviny Green Ways chlorellu a ječmen. Jako jediné ze zelených potravin na našem trhu jsou totiž při každé sklizni laboratorně zkontrolovány, takže máme jistotu, že jsou naprosto čisté, kvalitní a neobsahují nic závadného, což u produktů jiných značek zaručeno nemáme.

Pro lepší představivost totiž lidem vždy říkám, je to jako s vaším autem, pokud se o něj dobře staráte, lijete do něho správné palivo, pravidelně vyměňujete olej, provádíte pravidelné kontroly, odstraňujete ihned zjištěné závady, dofukujete pravidelně pneumatiky, tak vám auto bude skvěle sloužit dlouhá léta. Pokud se o něj starat nebudete, budete do něj lít špatné palivo, tak vám dříve či později vypoví službu. A pokud se budete starat například pouze o část motoru a na zbytek auta se vykašlete, tak vám také asi dlouho sloužit nebude. 

Takže vám přeji, abyste si uvědomili, že je důležité se starat o své tělo jako o celek a ne jen jeho jednotlivé části. A také nespoléhejte na to, že lékaři za vás vše vyřeší. Věřte mi, že nevyřeší a to mohu říci naprosto zodpovědně, neboť jsem od svých 18 do 45 let pracovala jako zdravotní sestra.