JAK NA PSYCHICKÉ PROBLÉMY PŘÍRODNÍ CESTOU


21. 2. 2021

Málokdo si asi uvědomuje, že naše psychika souvisí se stavem našich střev. Pokud je nerovnováha ve střevech, tzv. dysbióza až záněty, ovlivňuje to i zdraví mozku. Dochází pak k degeneraci mozku, snížení kognitivních funkcí, problémům s pamětí, nerovnováze nálad, k zamlženému mozku.

Náš mikrobiom tedy ovlivňuje naši psychiku, neboť až 90% serotoninu, tedy hormonu štěstí se tvoří právě ve střevech. Vlivem stravy, ovzduší, kosmetiky atd. se v našem těle hromadí balast, tedy látky, které naše tělo nedokáže zpracovat. Tento balast se hromadí zejména v trávicím traktu a tak výrazně omezuje tvorbu serotoninu a to je příčinou spousty psychických problémů.

Tím, že má člověk psychické problémy, stoupá chuť na sladké a konzumací sladkého se ještě zhoršuje prostředí v trávicím traktu, klesá produkce serotoninu, zhoršují se psychické problémy. Je to takový začarovaný kruh.

Vystoupit z tohoto začarovaného kruhu lze celkem jednoduše. Změnou stravování. A nejrychlejším způsobem, jak vyčistit trávicí trakt, snížit chutě na sladké atd. je začít konzumovat zelené potraviny Green Ways ječmen a chlorellu.

Jsou to potraviny, které krásně vyčistí trávicí trakt, tělo odkyselí, dodají mu veškeré potřebné látky, aby tělo správně fungovalo, podporují jednak tvorbu již zmiňovaného hormonu štěstí - serotoninu, ale v noci nám pomáhají k produkci melatoninu, který je zásadní pro kvalitní spánek a regeneraci. Naopak snižují hladinu stresového hormonu kortizolu. U ječmene i chlorelly výzkumy ukazují na jejich antidepresivní působení.

Já sama jsem se se zelenými potravinami Green Ways poprvé setkala před 11 lety, kdy jsem je začala konzumovat, pak jsem je na pár let opustila, abych se k nim opět vrátila a bylo to, jak se říká za pět minut dvanáct. Chvíli po té, co jsem se k nim vrátila jsem totiž procházela velice psychicky zatěžujícím obdobím v mé bývalé práci, kde jsem musela čelit dost silnému psychickému nátlaku ze strany zaměstnavatele, včetně vyhrožování a urážek. Vše jsem nakonec dobře zvládla, ale pouze díky tomu, že jsem jednak silná osobnost a jednak jsem měla velkou oporu ve svých zeleňáčkách, jak jim říkám. To období bylo tak náročné, že jsem i já prohlásila, že se nedivím některým lidem, že při takovémto psychickém nátlaku dokáží ukončit svůj život. Přiznávám se, že do té doby jsem to totiž moc nechápala, tehdy jsem pochopila, jaké to může být.

Toto mé doporučení ohledně zdravých zelených potravin se týká pouze již zmíněných potravin Green Ways, ty totiž jako jediné na našem trhu při každé sklizni prochází důkladnými laboratorními kontrolami, takže máme záruku, že jsou čisté, kvalitní a nemohou nám ublížit. Což se o produktech jiných značek jednoznačně říci nedá. A potvrzují to i mé zkušenosti s lidmi, se kterými jsem se v rámci Green Ways setkala a kteří například přišli do styku s jinými značkami chlorelly a ječmene a až později jim někdo představil produkty Green Ways. Dle jejich zkušeností se ovšem tyto produkty vůbec nedají srovnat, je to prý jako když bychom chtěli porovnávat nové luxusní bezpečné auto se starou zrezlou nebezpečnou ojetinou.

Skvělé také je, že se spousta lidí, kteří začali zelené potraviny Green Ways konzumovat, zbavila nejen svých psychických problémů, ale také například antidepresiv. Ty mohli postupně začít vysazovat a nyní jsou zcela bez medikace. UPOZORŇUJI ALE, ŽE VYSAZOVÁNÍ JAKÝCHKOLIV LÉKŮ JE VŽDY PO KONZULTACI S LÉKAŘEM A POD JEHO VEDENÍM !!!!!!