EPSOMSKÁ SŮL


8. 6. 2020

Čím je epsomská sůl vyjímečná? Běžné soli jsou tvořeny sodíkem a chlorem ve formě chloridu sodného, oproti tomu epsomská sůl obsahuje hořčík a síru ve formě síranu hořečnatého. 

Hořčík hraje důležitou roli v řadě tělesných funkcí, včetně činnosti svalů a nervů, oběhového systému, stavby kostí a zubů, tvorby energie a odstraňování škodlivých toxinů. Síra je také klíčová v řadě biologických procesů. Je nezbytná pro správnou detoxikační činnost jater, pomáhá při tvorbě bílkovin v kloubech a mozkové tkáni.

Nedostatek hořčíku se projevuje nervozitou, podrážděností, náladovostí, nespavostí, špatným trávením, depresemi, bušením srdce, či arytmiemi. Přispívá ke zvýšené pravděpodobnosti výskytu mrtvice, onemocnění srdce, osteoporózy, artritidy, trávicích obtíží, chronické únavy a také duševních onemocnění. 

Epsomská sůl je skvělá na uvolnění namožených svalů, ale i mysli, odstraňuje odumřelou kůži a je silným antioxidantem.

Při vnějším použití narozdíl od jiných solí nedochází k vysušení pokožky, naopak nechává pokožku hladší a vláčnější.

Udržuje normální hladinu hořčíku v těle, pouhou koupelí s epsomskou solí můžeme zvýšit hladinu hořčíku v krvi, bez užívání doplňků stravy.

DETOXIKAČNÍ KOUPEL:

Předem se napijte čisté vody, abyste zabránili dehydrataci a detoxikace byla co nejúčinnější. Dejte dva šálky epsomské soli do vaší napuštěné vany, můžete přidat i esenciální olej, či oblíbenou pěnu a dejte si 40-ti minutovou koupel. V prvních 20-ti minutách se tělo zbaví toxinů, v dalších 20-ti minutách dojde k absorpci minerálních látek z vody.