DERIVAČNÍ KOUPEL


8. 6. 2020

Jednoduchá, účinná a nenáročná cesta ke zdraví. Přirozené odstraňování škodlivin a přebytků z těla.

Každý z nás má ideální tvary, hmotnost a míry, které mu dovolují, aby se při každodenních činnostech cítil dobře, a naše tělo si dovede samo najít rovnováhu, stačí mu jen maličko pomoci zbavit se zbytečného balastu.

Za zbytečný balast považujeme vše, čeho je v našem organismu příliš: různé výpary a spaliny, kterých jsme se nadýchali, jako výfukové plyny, kouř z továren, pesticidy, přísady a barviva, toaletní a zkrášlovací potřeby, které mohly proniknout kůží, a zejména a hlavně všechny přebytky potravin, jakkoli dokonale zdravě jíme. Je prakticky nemožné jíst jen to, co opravdu potřebujeme. Kromě toho náš organismus není schopen eliminovat sám všechny tyto přebytky.

Derivační lázeň - jež spočívá výhradně v osvěžování pohlaví za velice přesně vymezených podmínek - je známa již celá tisíciletí.

Naše neduhy totiž nevznikají stářím, ale balastem nahromaděným v našem těle, čím více balastu, tím více problémů. Například kůže zatížená balastem hodně ztrácí svou elastičnost, to samé platí pro svaly, u kterých se snižuje svalový tonus. Balast usazený v pokožce hlavy zase brání řádné výživě vlasů a ty potom předčasně šediví.

Odstraněním balastu z našeho těla proto prospíváme nejen svému zdraví a tělesné kondici, ale také zvyšujeme svou psychickou pohodu a zlepšujeme svůj spánek.

Jediný problém vidím v pravidelnosti provozování derivační koupele, jakmile se totiž obtíží zbavíme, většina z nás přestane tuto derivační koupel provozovat a obtíže se po nějaké době opět projeví. Pak většinou opětovně sáhneme k jejímu aplikování. Já sama jsem toho zářným příkladem, z dlouholeté praxe vím, že derivační koupel opravdu pomáhá, bohužel skloubení s prací na směny, je opravdu problémové. Navíc i moje schopnost provádět cokoli dlouhodobě a pravidelně poněkud pokulhává :). Ale pravda je, že když je nejhůře, k aplikování derivační koupele se vždy vrátím. Je to zadarmo, snadné, bezpečné a ještě účinné. 

Pokud chcete účinky derivační koupele také zkusit na vlastní kůži, doporučuji knihu France Guillain - UZDRAVUJÍCÍ SÍLA VODY.